dinsdag 14 maart 2017

Wij zijn niet meer de kleinsten






























Het is een volle boel geworden op de kattenkamer boven. Niet alleen Layka woont daar met haar vijfling, maar ook Hielke is er met haar vier kittens naar toe verhuist. Hierdoor zijn Layka haar kittens niet meer de kleinste. Ze voelen zich vanaf het begin ook al erg verantwoordelijk voor de aller kleinsten. Ze helpen al mee met wassen en als Hielke even bij ze weg is gaan ze gezellig bij het kleine spul in het mandje liggen.

De ontwikkeling van de vijf gaat steeds verder. Zij kunnen al goed spelen met de kittenspeeltjes maar ook met elkaar. Ze eten en drinken lekker samen ook met Layka en Hielke. 's Morgens krijgen ze pap, gemaakt van geitemelkpoeder en Brinta en 's middags krijgen ze afwisselend vlees of vis van Bozita. Met z'n allen rond het bord. Is in no time leeg en dan wassen en lekker uitbuiten.

Ook zijn ze erg nieuwsgierig. Als ze ons naar boven horen komen zitten ze al met z'n allen achter de deur op ons te wachten. En wanneer de deur dan opengaat is er geen houden aan. Met z'n allen op de overloop, in de badkamer en onder de linnenkast, overal moeten we ze weer vandaan halen. Zo leren ze de grote wereld langzamerhand kennen. Steeds een beetje meer.

Het wordt nu echt tijd dat hun wereldje wat groter wordt en ze de boel beneden kunnen gaan verkennen. Ik ben benieuwd hoe het eerste contact met de oudere poezen beneden zal gaan verlopen.
Dat wordt vast blazen en grommen want ze komen wel met vijf man sterk de boel onveilig maken. Maar we zullen zien wie uiteindelijk de baas is.

De kittens zijn vandaag precies zes week en het is de verjaardag van Freddie. Wat is er nou een mooier cadeau dan een nieuwe kitten voor ons zelf. Ja, het sorrelzilver poesje mag blijven! En we noemen haar Orchid!, naar haar overgrootmoeder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten