maandag 6 maart 2017

De vijf alweer 5 weekjes










De kitten kattenbak gevuld met strovezelkorrels. Een natuurproduct van geperst strostof met water.
Mochten ze het willen opeten dan kan dit geen kwaad, 100% biologisch afbreekbaar.

Zelfs in de bak gaat het stoeien vrolijk verder, ach waarom ook niet.
Even mama haar oor sabbelen, Layka vind alles prima.


Met z'n allen aan de pap, gemaakt van geitemelkpoeder met vlokjes Brinta. Mmm jammie.







Eigenlijk heb ik al wel genoeg gehad, maar het is zooo lekker!




Na het eten op de bak met zijn allen.



En dan met een volle buik even een tukkie doen.

























Vandaag worden ze 5 week, dus tijd voor de tweede wormenkuur! Dat is ook nodig  want ze eten al behoorlijk zelfstandig. 's Morgens krijgen ze een schaaltje met pap en 's avonds een bordje vlees. Als tussendoortje staan er brokjes. En natuurlijk is mama altijd in de buurt voor de melkvoorziening, een wasbeurt (hoewel ze dat ook al heel goed zelf doen) en om mee te knuffelen of gezellig en lekker warm bij te liggen.
Het zelfstandig gaan eten is nog nooit zo snel gegaan. Waar we bij eerdere nestjes lang met een kitten moesten zitten tutten met een lepeltje pap zit dit stel me aan te kijken zo van dat kunnen wij zelf ook wel hoor. Vervolgens gaan ze naar het bakje pap en gaan eten. Zo, dat schiet tenminste op.

Ook de kattenbak behoeft geen verdere uitleg, als er één op gaat volgt de rest, een voordeel van zo'n groot nest. De toiletjuffrouw (Hilda) heeft het er maar druk mee!

De sorrel-zilver, bijnaam de Red Devil, zorgt voor de meeste reuring in de groep. Als de anderen lekker in alle rust bij Layka liggen te drinken kruipt zij van voor naar achter naar haar plekje. De rust is dan verstoort en het wordt krijsen en "vechten" om de juiste speen. Na veel geworstel vind een ieder uiteindelijk zijn/haar speen terug. He he rust. Moeders laat alles maar begaan en geniet, zachtjes begint ze te spinnen.......

We zijn inmiddels begonnen met het verzinnen van de namen voor de kittens. Voor het katertje viel onze keus op Oscar en het zwart-ziver poesje wordt vernoemt naar haar overgrootmoeder Orchid. Zij is het lieve rustige poesje in het nestje. Voor de andere drie dames hebben we  inmiddels 2 namen Oprah en Olivia, dus we moeten dus nog één naam er bij bedenken. Ik denk dat de naam Oprah het beste bij het zilver-sorreltje past. Dat wordt dus nog zoeken naar een mooie naam met een O voor een blauw-zilver meisje. Alles suggesties zijn welkom, mits ze met een O beginnen.

1 opmerking: