zondag 19 maart 2017

De "GROTE POEZEN" wereldDe kittens druk aan het spelen met de catnip muis, oma Unagh houdt een oogje in het zeil.Met z'n allen even een blik natvoer van Bozita verorberen......binnen 5 minuten helemaal op!
Best wel hoog zo'n krabpaal....gaat het lukken?

Even de nagels scherpen voor de grote klim.
Uiteindelijk bovenin de krabpaal...nu nog weer naar beneden.
Lowie onze abessijn kater vind de kleintjes erg leuk.

Wij worden een beetje moe.......


Het was weer een week waarin er veel veranderingen hebben plaatsgevonden.

Nadat ze zelf hun wereldje al wat hadden vergroot, de badkamer is ondertussen al niet meer veilig, hebben wij hun wereld vergroot door ze mee te nemen naar beneden.

Eerst was 's morgens de badkamer al flink onderhanden genomen. De handdoeken werden vakkundig van het rekje gehaald, zo daar kun je tenminste op spelen, achter de wasmand is een perfecte verstop plek en dan de wc-rol houder. Ja, de wc-rol houder is toch echt wel het mooiste speeltje van de dag. We hebben het gefilmd, en gedeeld op Facebook.

https://www.facebook.com/100009393595145/videos/1807399722916463/

En dan komt 's middags het spannende moment! Voor het eerst naar beneden. Mama Layka mag als eerste de boel verkennen. Voordat ze naar boven is verhuisd heeft ze een aanvaring met Forest gehad. Dus voor alle veiligheid de siamezen-familie eerst maar even zolang in de kooi. Maar alles gaat goed, ze is zo lekker ontspannen en blij dat ze iedereen weer ziet.
Dan mogen ook de kittens naar beneden. Boven worden ze verzameld in een reismandje. Dan nemen we ze mee naar beneden waar ze hun eerste stapjes bij de grote poezen mogen zetten.
En het gaat wonderbaarlijk goed! Zo rustig als Layka is, zo vrij lopen haar kittens rond, alsof ze het al jaren doen.

https://www.facebook.com/100009393595145/videos/1807488566240912/

Het is zo leuk om te zien hoe de anderen op de kittens reageren. Hoe voorzichtig ze met hun spelen en helpen met wassen. Ook het samen eten gaat prima, alleen moet Nieske nog even aan de nieuwe situatie wennen. Ze is nu niet meer de jongste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten