maandag 10 april 2017

Het eerste uitje...naar de dierenarts!


Bij thuiskomst van de dierenarts moesten ze eerst een beetje bijkomen.
Een mooi moment om rustig foto's te maken.



















Het reismandje is niet nieuw voor de kittens. We gebruiken het regelmatig om de kittens van boven naar beneden te transporteren en andersom. Ze wilden er dus ook maar al te graag in.

Alleen ging de reis van vrijdag een stukje verder en aan een autoritje waren ze ook nog niet gewend.
Het was gelukkig maar een klein stukje, we hebben een goede dierenarts hier in het dorp.
Alleen het wachten bij de DA duurde langer dan verwacht. Er was een spoedgeval tussen gekomen en de kittens gingen zich vervelen. Ze waren erg nieuwsgierig waar ze toch wel niet waren en wat er om hun heen gebeurde. Maar ze mochten natuurlijk nog niet uit hun mandje.

En dan is het zover, we zijn aan de beurt. Moeder Layka, ze moest al een enting toen ze drachtig was, was als eerste aan de beurt. Na haar enting, wormkuur en verdere controle, waren de kleintjes aan de beurt. We hadden een extra reismandje meegenomen waar de kittens na hun enting en controle in kunnen. Dit bleek een ideaal systeem. De kittens waren één voor één aan de beurt, een prikje, even luisteren, in de oortjes kijken en op de weegschaal. Alles was prima in orde en over drie weken krijgen ze de 2e enting en gelijktijdig hun chip ingepland.

Thuis moesten ze toch wel even goed bijkomen van alle nieuwe indrukken. Ze waren beduidend minder actief dan anders maar na een tijdje te hebben uitgerust werd er weer volop gespeeld en gedonderd. Is er iets gebeurd??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten